Make your own free website on Tripod.com


BEBERAPA KHABAR ANGIN

A FEW INTERESTING UNSUBSTANTIATED RUMOURS
Perbualan Telefon PM dengan KPN

PERBUALAN TALIPON RAHSIA ANTARA PERDANA MENTERI MAHATHIR MOHAMMAD DAN TAN SRI ABDUL RAHIM NOR, (KETUA POLIS NEGARA) PADA 30 SEPTEMBER 1998 Nota: Perbualan talipon ini dirakamkan oleh seorang telefonis Telekom Malaysia yang secara kebetulan mendengar perbualan tersebut. Disebabkan kecintaannya kepada kedaulatan bangsa dan agama, maka beliau iaitu seorang wanita telah menyalin rakaman tersebut untuk tatapan rakyat Malaysia. PM: Rahim!
KPN: Yes Dato' Seri!
PM: I dah pesan supaya you take care the cameraman di mahkamah, tenguk hari ini, seluruh dunia media tayang gambar " The bloody Anwar". CNN,BBC, Washington Post, etc. semua tunjuk muka setan yang lebam tu. I hate his funny face.
KPN: I am sorry Datuk Seri. I have tried my best. On top of that I have already gave an instruction for the local editor-in-chief to hide the photos. Semua surat khabar and TV ikut arahan, except surat khabar Cina dan India. I will warn the editors.
PM: Poodah! Rahim I tak kisah sangat local media. They all coward. Tapi tu yang dok di overseas tu. I dengar your press conference was televised di London. What a stupid statement you have made. Dalam observer dan guardian pun published. I warn you not to be emotional. If reflects your professionalism and the image of police as a whole.
KPN: I am really sorry Dato Seri. I admit that was my bloody mistake. Sorry………..
PM: Rahim I want you to make sure journalist asing tu balik negeri masing-masing. Some of them came here to cover SUKOM. Nie dah lama tinggal sini. Nanti teruk image kita . I give you a week, Rahim ! or you……………………..
KPN: Ok Dato Seri. Ok I promise.
PM: Rahim I heard people do not believe our sexual allegations towards Anwar. SB reports say only 20-30% believe our allegations.
KPN: Dato Seri, yes only 20---30% as stated in my reports I wrote to you.
PM: Rahim, I have told you that this allegations are the first step to kill Anwar. We want to tarnish his image. Than, baru kita bantai dia. Selagi rakyat tak yakin macamana kita nak bunuh Anwar.
KPN: Dato Seri, I will do whatever possible to kill him.
PM: Tapi you jangan pakai bantai aje. Yang you tenyeh samapi lebam mata tu.
KPN: Dato Seri, itu saya minta maaf. Anwar tu mulut lancap, dah kena ISA pun boleh melawan. Tunjuk keras kepala. So……………..
PM: Rahim, strategi kita masih jauh . kita kena buat dengan lebih teliti.. Lepas nie kita kena dedahkan pembohongan Anwar pula. Anwar banyak janji. Buat projek rumah murahlah, tolong rakyat miskin lah, laksana Islamlah, etc……….banyak projek tu I dah blok…………nanti kita nak jaja kata Anwar tu penipu. Baru rakyat sokong kita.
KPN: I understand Dato Seri.
PM: Kes rasuah jangan timbul dulu………biarkan kemudian. Lepas orang percaya kes liwat, baru you bawa kes rasuah than barulah kepada pengkhianatan Rahim !
KPN: Yes Dato Seri
PM: I want you make sure kes pengkhianatan tu nanti lekat and he will be prosecuted di tali gantung!!!! Cari apa sahaja bukti, fabricate if you fail to find it !!!
KPN: I will do it Dato Seri, don't worry!!!
PM: You nak bantai dia lagi kea hari nie?
KPN: What is your advise Dato Seri
PM: Ikut suka youlah…….tapi make sure that dia rasa serik, biar mampuih……….tapi kalau dia masih degil, you skrew dia biar dia jadi sewel sikit. Biar cakap merapu. Kalau tidak nanti bila dia keluar penjara dia bantai kita balik.
KPN: I dah dapatkan specialist untuk sewelkan dia. I have try to Munawar . and it works.
PM: kalau tak sewel buatlah apa pun asal dia mampuhhhh. Kalau tidak nanti saki baki orang dia akan fight back. Ok Rahim. I have other things to do. Good luck!.
KPN: Thank You Dato' Seri.